Categorieën
Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Afschaffen schuldig nalatig

Wie geen of te weinig AOW-premie heeft betaald kan door de Sociale Verzekeringsbank schuldig nalatig worden verklaard. Met als gevolg dat na pensionering er twee procent per belastingjaar waarover geen premie is betaald wordt ingehouden op de AOW. Met dit wetsvoorstel wordt deze strafkorting afgeschaft. De sanctie pakt te vaak oneerlijk uit en is bovendien lastig uit te voeren. De Algemene Ouderdomswet, de Wet financiering sociale verzekeringen en de Invorderingswet 1990 worden hiervoor gewijzigd.

Wie geen of te weinig AOW-premie heeft betaald kan door de Sociale Verzekeringsbank schuldig nalatig worden verklaard. Met als gevolg dat na pensionering er twee procent per belastingjaar waarover geen premie is betaald wordt ingehouden op de AOW. Met dit wetsvoorstel wordt deze strafkorting afgeschaft. De sanctie pakt te vaak oneerlijk uit en is bovendien lastig uit te voeren. De Algemene Ouderdomswet, de Wet financiering sociale verzekeringen en de Invorderingswet 1990 worden hiervoor gewijzigd.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36309?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx