Categorieën
Justitie en Veiligheid

Verhoging wettelijke strafmaxima mensensmokkel

Doel van dit wetsvoorstel is mensensmokkel daadkrachtiger te voorkomen en te bestrijden door de strafmaxima voor mensensmokkel te verhogen. Daarnaast door de toepasselijkheid van de strafwet op mensensmokkel begaan buiten Nederland uit te breiden. Zo kan ieder die schuldig maakt aan mensensmokkel, deelname daaraan of voorbereiding daartoe, in Nederland worden vervolgd. Het wetsvoorstel wijzigt hiermee het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafrecht BES.

Doel van dit wetsvoorstel is mensensmokkel daadkrachtiger te voorkomen en te bestrijden door de strafmaxima voor mensensmokkel te verhogen. Daarnaast door de toepasselijkheid van de strafwet op mensensmokkel begaan buiten Nederland uit te breiden. Zo kan ieder die schuldig maakt aan mensensmokkel, deelname daaraan of voorbereiding daartoe, in Nederland worden vervolgd. Het wetsvoorstel wijzigt hiermee het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafrecht BES.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36414?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx