Categorieën
Financiën

Fiscale verzamelwet 2024

Fiscale wetgeving is constant aan veranderingen onderhevig. Dit vergt voortdurend inhoudelijke wijzigingen en technisch onderhoud. Dit wetsvoorstel wijzigt verschillende belastingwetten, maar ook enkele andere fiscale wetten onder een verzamelwet met als doel om fiscale regelgeving effectief en relevant te houden. De wijzigingen in het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2024 zijn zowel inhoudelijk als technisch of redactioneel van aard en het kabinet acht het wenselijk dat ze per 1 januari 2024 in werking treden. Het wetsvoorstel bevat onder andere (aangepaste) maatregelen voor: afkoop lijfrente bij arbeidsongeschiktheid, aanpassing giftenaftrek en ANBI-regelgeving, ontvlechting Belastingdienst, Douane en Toeslagen en aftrekbeperking omzetbelasting voor de horeca.

Fiscale wetgeving is constant aan veranderingen onderhevig. Dit vergt voortdurend inhoudelijke wijzigingen en technisch onderhoud. Dit wetsvoorstel wijzigt verschillende belastingwetten, maar ook enkele andere fiscale wetten onder een verzamelwet met als doel om fiscale regelgeving effectief en relevant te houden. De wijzigingen in het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2024 zijn zowel inhoudelijk als technisch of redactioneel van aard en het kabinet acht het wenselijk dat ze per 1 januari 2024 in werking treden. Het wetsvoorstel bevat onder andere (aangepaste) maatregelen voor: afkoop lijfrente bij arbeidsongeschiktheid, aanpassing giftenaftrek en ANBI-regelgeving, ontvlechting Belastingdienst, Douane en Toeslagen en aftrekbeperking omzetbelasting voor de horeca.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36342?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx