Categorieën
Digitale Zaken

Uitvoeringswet digitaledienstenverordening

De digitaledienstenverordening (DSA) is op 16 november 2022 in werking getreden. De DSA harmoniseert regels die van toepassing zijn op zogenaamde aanbieders van tussenhandeldiensten, zoals online platforms, online marktplaatsen, sociale mediadiensten en internetaanbieders. Dit wetsvoorstel bevat regels over de bevoegdheden voor het toezicht op en de handhaving van de verordening. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt aangewezen als toezichthouder op het grootste deel van de verordening. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de andere bevoegde autoriteit, voor het toezicht op twee verboden op het gebruik van profilering bij het tonen van reclames op online-interfaces van online platforms.

De digitaledienstenverordening (DSA) is op 16 november 2022 in werking getreden. De DSA harmoniseert regels die van toepassing zijn op zogenaamde aanbieders van tussenhandeldiensten, zoals online platforms, online marktplaatsen, sociale mediadiensten en internetaanbieders. Dit wetsvoorstel bevat regels over de bevoegdheden voor het toezicht op en de handhaving van de verordening. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt aangewezen als toezichthouder op het grootste deel van de verordening. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de andere bevoegde autoriteit, voor het toezicht op twee verboden op het gebruik van profilering bij het tonen van reclames op online-interfaces van online platforms.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36531?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx