Categorieën
Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wijziging van de Wet inburgering 2021

Elk jaar ontvangen de gemeenten een specifieke uitkering (SPUK) voor de kosten die zij maken bij het uitvoeren van de Wet inburgering 2021 (Wi2021). Een knelpunt is de lange periode tussen vaststelling van het budget voor de SPUK in de SZW-begroting en de vaststelling van de definitieve uitkering na afloop van het uitvoeringsjaar. Met deze wetswijziging komt er een voorlopig beschikkingsmoment halverwege het uitvoeringsjaar waarbij de uitkering kan worden herzien. Dit zal zijn op basis van bij algemene maatregel van bestuur te bepalen actuele gegevens. Ook wordt met dit wetsvoorstel het verstrekken van een specifieke uitkering voor de onderwijsroute in de Wet inburgering 2021 vastgelegd. De onderwijsroute is een van de leerroutes bij het inburgeren. In de onderwijsroute worden statushouders begeleid naar een beroeps- of wetenschappelijke opleiding om zo een Nederlands diploma te halen.

Elk jaar ontvangen de gemeenten een specifieke uitkering (SPUK) voor de kosten die zij maken bij het uitvoeren van de Wet inburgering 2021 (Wi2021). Een knelpunt is de lange periode tussen vaststelling van het budget voor de SPUK in de SZW-begroting en de vaststelling van de definitieve uitkering na afloop van het uitvoeringsjaar. Met deze wetswijziging komt er een voorlopig beschikkingsmoment halverwege het uitvoeringsjaar waarbij de uitkering kan worden herzien. Dit zal zijn op basis van bij algemene maatregel van bestuur te bepalen actuele gegevens. Ook wordt met dit wetsvoorstel het verstrekken van een specifieke uitkering voor de onderwijsroute in de Wet inburgering 2021 vastgelegd. De onderwijsroute is een van de leerroutes bij het inburgeren. In de onderwijsroute worden statushouders begeleid naar een beroeps- of wetenschappelijke opleiding om zo een Nederlands diploma te halen.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36535?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx