Categorieën
De Macht

Ontbossingsvrije grondstoffen en producten

Het wetsvoorstel Ontbossingsvrije Grondstoffen en Producten, dat de ontbossing wil tegengaan door de herkomst van bepaalde grondstoffen te traceren en reguleren, is aangenomen met 147 stemmen voor. Belangrijke punten zijn de uitbreiding van de Houtverordening naar producten zoals soja, koffie, cacao en palmolie en de verplichting voor bedrijven om zorgvuldigheidsverklaringen in te dienen. Het doel is om ontbossing en milieuschade te voorkomen door transparantie in de toeleveringsketens.

de Macht | referend.app
de Macht | referend.app
Ontbossingsvrije grondstoffen en producten
Loading
/

Het wetsvoorstel Ontbossingsvrije Grondstoffen en Producten, dat de ontbossing wil tegengaan door de herkomst van bepaalde grondstoffen te traceren en reguleren, is aangenomen met 147 stemmen voor. Belangrijke punten zijn de uitbreiding van de Houtverordening naar producten zoals soja, koffie, cacao en palmolie en de verplichting voor bedrijven om zorgvuldigheidsverklaringen in te dienen. Het doel is om ontbossing en milieuschade te voorkomen door transparantie in de toeleveringsketens.

Wat deed de Tweede Kamer?
147
aangenomen
3

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36518?

  • Voor 67%, 2
  • Tegen 33%, 1

Totaal aantal stemmen: 3

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk