Categorieën
De Macht

Regels producten met nicotine zonder tabak

Dit voorstel voor aanpassing van de Tabaks- en rookwarenwet heeft hoofdzakelijk als doel om regels vast te stellen voor producten met nicotine die geen tabak bevatten. Deze producten zullen ook onder de Tabaks- en rookwarenwet vallen, wat bijvoorbeeld betekent dat er een reclameverbod en een leeftijdsgrens geldt. Ook is in deze wijziging een verbod toegevoegd voor deze producten als ze bedoeld zijn voor oraal gebruik. Daarmee worden nicotinezakjes verboden. Deze kleine zakjes worden gebruikt door ze onder de lip te plaatsen, waarna ze nicotine afgeven aan het bloed. Daarnaast worden nicotineapparaten ook onder de Tabaks- en rookwarenwet gebracht, zodat ook daarvoor o.a. een reclameverbod en een leeftijdsgrens geldt.

Wat deed de Tweede Kamer?
103
aangenomen
47

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36403?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk