Categorieën
Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Eenmalige energietoeslag lage inkomens

Via de categoriale bijzondere bijstand krijgen gemeenten de bevoegdheid om in het jaar 2022 een eenmalige energietoeslag te geven aan huishoudens met een inkomen net op of net boven het sociaal minimum. Uitkeren via de categoriale bijzondere bijstand betekent – in tegenstelling tot uitkeren via de individuele bijzondere bestand – dat gemeenten niet hoeven vast te stellen dat de ontvanger ook echt een sterk gestegen energierekening heeft en daardoor in de financiële problemen komt. De Participatiewet wordt voor deze regeling gewijzigd.

Via de categoriale bijzondere bijstand krijgen gemeenten de bevoegdheid om in het jaar 2022 een eenmalige energietoeslag te geven aan huishoudens met een inkomen net op of net boven het sociaal minimum. Uitkeren via de categoriale bijzondere bijstand betekent – in tegenstelling tot uitkeren via de individuele bijzondere bestand – dat gemeenten niet hoeven vast te stellen dat de ontvanger ook echt een sterk gestegen energierekening heeft en daardoor in de financiële problemen komt. De Participatiewet wordt voor deze regeling gewijzigd.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36057?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx