Categorieën
Justitie en Veiligheid

Implementatiewet richtlijn representatieve vorderingen voor consumenten

Het wetsvoorstel geeft uitvoering aan de Europese richtlijn Representatieve vorderingen ter bescherming van de collectieve belangen van consumenten ((EU) 2020/1828). Dit biedt de mogelijkheid van het voeren van een (grensoverschrijdende) collectieve actie wanneer sprake is van een inbreuk op Europees geregelde consumentenrechten. De richtlijn is onderdeel van de New Deal for Consumers die de Commissie in april 2018 presenteerde, en die mede een regeling omvat inzake betere handhaving en modernisering van de regels voor consumentenbescherming.

Het wetsvoorstel geeft uitvoering aan de Europese richtlijn Representatieve vorderingen ter bescherming van de collectieve belangen van consumenten ((EU) 2020/1828). Dit biedt de mogelijkheid van het voeren van een (grensoverschrijdende) collectieve actie wanneer sprake is van een inbreuk op Europees geregelde consumentenrechten. De richtlijn is onderdeel van de New Deal for Consumers die de Commissie in april 2018 presenteerde, en die mede een regeling omvat inzake betere handhaving en modernisering van de regels voor consumentenbescherming.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36034?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx