Categorieën
Infrastructuur en Waterstaat

Wet provinciale inbesteding vervoerconcessies

Deze wijziging van de Wet personenvervoer 2000 biedt provincies de mogelijkheid tot de oprichting van een provinciaal OV-bedrijf. De provinciale overheid neemt dan alle risico’s van het verzorgen van openbaar vervoer over. Daar staat echter volledige regie en sturing op het aanbod tegenover. Het wetsvoorstel voorziet inbesteding op verschillende vervoersmodaliteiten. De mogelijkheid tot inbesteding door provincies kan daardoor ook worden toegepast bij regionale treinlijnen, die momenteel los aanbesteed worden.

Deze wijziging van de Wet personenvervoer 2000 biedt provincies de mogelijkheid tot de oprichting van een provinciaal OV-bedrijf. De provinciale overheid neemt dan alle risico’s van het verzorgen van openbaar vervoer over. Daar staat echter volledige regie en sturing op het aanbod tegenover. Het wetsvoorstel voorziet inbesteding op verschillende vervoersmodaliteiten. De mogelijkheid tot inbesteding door provincies kan daardoor ook worden toegepast bij regionale treinlijnen, die momenteel los aanbesteed worden.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36569?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx