Categorieën
Financiën

Goedkeuring wijziging Eurovignetverdrag

Het wetsvoorstel heeft als doel de nationale wetgeving te harmoniseren met het herziene Europese kader voor wegbeprijzing, zoals vastgelegd in het Eurovignetverdrag. Belangrijke wijzigingen in dit verdrag, naar aanleiding van de herziene Eurovignetrichtlijn, omvatten:(a) Aanpassing van de tariefstructuur;(b) Uitbreiding van de reikwijdte naar voertuigen met een gewicht tussen 3,5 en 12 ton;(c) Introductie van diverse specifieke uitzonderingsmogelijkheden, met name voor lichtere vrachtwagens;(d) Geleidelijke afschaffing van vignetten voor vrachtvoertuigen.

Het wetsvoorstel heeft als doel de nationale wetgeving te harmoniseren met het herziene Europese kader voor wegbeprijzing, zoals vastgelegd in het Eurovignetverdrag. Belangrijke wijzigingen in dit verdrag, naar aanleiding van de herziene Eurovignetrichtlijn, omvatten:(a) Aanpassing van de tariefstructuur;(b) Uitbreiding van de reikwijdte naar voertuigen met een gewicht tussen 3,5 en 12 ton;(c) Introductie van diverse specifieke uitzonderingsmogelijkheden, met name voor lichtere vrachtwagens;(d) Geleidelijke afschaffing van vignetten voor vrachtvoertuigen.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36515?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx