Categorieën
Economische Zaken en Klimaat

Wijziging van de Gaswet en Mijnbouwwet in verband met de beëindiging van de gaswinning uit het Groningenveld

Het wetsvoorstel regelt het definitief beëindigen van de gaswinning uit het Groningenveld. Daartoe worden de Gaswet en de Mijnbouwwet gewijzigd.De gaswinning uit het Groningenveld heeft grote problemen veroorzaakt in Groningen. Na de aardbevingen van 2018 in Zeerijp besloot het kabinet de gaswinning uit het Groningenveld af te bouwen en zo snel mogelijk volledig te beëindigen. Daartoe is eerder onder meer de Wet minimalisering gaswinning Groningen in werking getreden. Met dit wetsvoorstel wordt de gaswinning per 1 October 2024 definitief beëindigd.

Het wetsvoorstel regelt het definitief beëindigen van de gaswinning uit het Groningenveld. Daartoe worden de Gaswet en de Mijnbouwwet gewijzigd.De gaswinning uit het Groningenveld heeft grote problemen veroorzaakt in Groningen. Na de aardbevingen van 2018 in Zeerijp besloot het kabinet de gaswinning uit het Groningenveld af te bouwen en zo snel mogelijk volledig te beëindigen. Daartoe is eerder onder meer de Wet minimalisering gaswinning Groningen in werking getreden. Met dit wetsvoorstel wordt de gaswinning per 1 October 2024 definitief beëindigd.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36441?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 100%, 3

Totaal aantal stemmen: 3

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx