Categorieën
Digitale Zaken

Uitvoeringswet digitalemarktenverordening

Het wetsvoorstel regelt de uitvoering van de EU-digitalemarktenverordening in Nederland. Deze verordening bevat regels voor kernplatformdiensten van de grootste online platforms die door hun aanzienlijke marktpositie binnen de sector als zogenoemde ‘poortwachters’ kwalificeren. De handhaving van de verordening ligt uitsluitend bij de Europese Commissie. Nationale autoriteiten hebben daarbij een ondersteunende rol. Met het wetsvoorstel wordt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aangewezen als de bevoegde nationale autoriteit in Nederland.

Het wetsvoorstel regelt de uitvoering van de EU-digitalemarktenverordening in Nederland. Deze verordening bevat regels voor kernplatformdiensten van de grootste online platforms die door hun aanzienlijke marktpositie binnen de sector als zogenoemde ‘poortwachters’ kwalificeren. De handhaving van de verordening ligt uitsluitend bij de Europese Commissie. Nationale autoriteiten hebben daarbij een ondersteunende rol. Met het wetsvoorstel wordt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aangewezen als de bevoegde nationale autoriteit in Nederland.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36495?

  • Voor 17%, 3
  • Tegen 83%, 15

Totaal aantal stemmen: 18

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx