Categorieën
Binnenlandse Zaken

Voorstel van wet van het lid Van Houwelingen houdende splitsing van de gemeente Groningen en instelling van de gemeente Haren

Dit initiatiefwetsvoorstel van het lid Van Houwelingen (FvD) regelt de splitsing van de gemeente Groningen teneinde een deel van het huidige grondgebied van die gemeente toe te voegen aan de nieuw in te stellen gemeente Haren, waarvan de gemeentegrenzen overeenkomen met die van de opgeheven gemeente Haren voordat deze gemeente met Groningen en Ten Boer werd samengevoegd. De nieuwe gemeente Haren zal ruim 20.000 inwoners tellen en een oppervlakte hebben van 50,70 km², overeenkomend met de oppervlakte van de oude gemeente Haren. De door de initiatiefnemer beoogde datum van losmaking van de gemeente Groningen en instelling van de gemeente Haren is 1 januari 2025.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Wat deed de Tweede Kamer?
29
verworpen
121

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36052?

  • Voor 100%, 2
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 2

Abonneer op reacties
Abonneren op
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste eerst Oudste eerst
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
1
0
Neem deel aan het debatx