Categorieën
De Macht

Begroting handel en ontwikkelingssamenwerking

Het wetsvoorstel tot wijziging van de begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking beoogt bezuinigingen door te voeren en middelen effectiever in te zetten. Belangrijke discussiepunten waren de impact van bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, met zorgen over gevolgen voor voedselzekerheid, gezondheidszorg, en vrouwenrechten. Daarnaast werd in de nieuwe begroting opnieuw een aanzienlijk bedrag toegewezen aan klimaatbeleid, wat door sommigen werd bekritiseerd vanwege de vermeende negatieve impact op de economie.

de Macht | referend.app
de Macht | referend.app
Begroting handel en ontwikkelingssamenwerking
Loading
/

Het wetsvoorstel tot wijziging van de begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking beoogt bezuinigingen door te voeren en middelen effectiever in te zetten. Belangrijke discussiepunten waren de impact van bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, met zorgen over gevolgen voor voedselzekerheid, gezondheidszorg, en vrouwenrechten. Daarnaast werd in de nieuwe begroting opnieuw een aanzienlijk bedrag toegewezen aan klimaatbeleid, wat door sommigen werd bekritiseerd vanwege de vermeende negatieve impact op de economie.

Wat deed de Tweede Kamer?
76
aangenomen
74

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36550-XVII?

  • Voor 60%, 3
  • Tegen 40%, 2

Totaal aantal stemmen: 5

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk