Categorieën
De Macht

Parlementaire Betrokkenheid Samenwerkingsverbanden

Het wetsvoorstel wijzigt de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden om de parlementaire betrokkenheid te waarborgen bij de aanwijzing van nieuwe samenwerkingsverbanden. Het voegt een verplichting toe om zo snel mogelijk een wetsvoorstel in te dienen bij de Tweede Kamer na het vaststellen van een algemene maatregel van bestuur. Deze maatregel wordt ingetrokken als het wetsvoorstel niet wordt aangenomen.

Het wetsvoorstel wijzigt de Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden om de parlementaire betrokkenheid te waarborgen bij de aanwijzing van nieuwe samenwerkingsverbanden. Het voegt een verplichting toe om zo snel mogelijk een wetsvoorstel in te dienen bij de Tweede Kamer na het vaststellen van een algemene maatregel van bestuur. Deze maatregel wordt ingetrokken als het wetsvoorstel niet wordt aangenomen.

Wat deed de Tweede Kamer?
137
aangenomen
13

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36461?

  • Voor 25%, 1
  • Tegen 75%, 3

Totaal aantal stemmen: 4

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk