Categorieën
De Macht

Recht op huurtoeslag voor Oekraïense ontheemden

Met dit wetsvoorstel wordt geregeld dat Oekraïense vluchtelingen, onder voorwaarden, recht op huurtoeslag krijgen.
Vanwege de komst van Oekraïense ontheemden heeft het kabinet op 15 juni 2022 in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat Oekraïense ontheemden aanspraak kunnen maken op huurtoeslag. Als er woonruimte beschikbaar is en de huurlasten van een huurwoning te hoog zijn in relatie tot de inkomsten, vindt het kabinet ondersteuning wenselijk. Uiteraard zijn hierbij de reguliere voorwaarden voor de huurtoeslag, zoals een lagere financiële draagkracht, van kracht. Het maakt daarbij niet uit of zij werken of niet.

Wat deed de Tweede Kamer?
125
aangenomen
25

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36301?

  • Voor 100%, 1
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 1

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk