Categorieën
De Macht

Saldering

De salderingsregeling is bedoeld voor kleinverbruikers die elektriciteit invoeden op het net en wordt met name gebruikt door kleinverbruikers die zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. De met zonnepanelen opgewekte stroom wordt jaarlijks verrekend met de stroom die verbruikt is, tegen hetzelfde tarief. Dit heet salderen. Deze regeling wordt vanaf 1 januari 2023 geleidelijk afgebouwd naar nul in 2031. Ook introduceert dit wetsvoorstel een verplichting voor kleinverbruikers om te beschikken over een meetinrichting die de elektriciteit die van een net wordt afgenomen en de elektriciteit die op dat net wordt ingevoed afzonderlijk kan meten.

Wat deed de Tweede Kamer?
89
aangenomen
61

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35594?

  • Voor 39%, 12
  • Tegen 61%, 19

Totaal aantal stemmen: 31

Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk