Categorieën
Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wijziging van de Wet arbeid vreemdelingen

Wijziging van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) met als doel bescherming van de arbeidsmarkt, het voorkomen en bestrijden van illegale tewerkstelling en bescherming van de positie van de werknemer. Naast een aantal aanpassingen bevat de wijziging twee maatregelen. De werkgever moet het loon maandelijks, giraal betalen zodat er meer zekerheid is dat de vreemdeling vrij over zijn loon kan beschikken en het toezicht op naleving van de juiste beloning effectiever kan plaatsvinden. En als een werkgever geen economische activiteit (meer) heeft kan een tewerkstellingsvergunning (twv) of gecombineerde vergunningen voor verblijf en arbeid (gvva) worden geweigerd. Hiermee wordt voorkomen dat een vreemdeling naar Nederland wordt gehaald door een werkgever terwijl deze niet in staat is om het loon te betalen.

Wijziging van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) met als doel bescherming van de arbeidsmarkt, het voorkomen en bestrijden van illegale tewerkstelling en bescherming van de positie van de werknemer. Naast een aantal aanpassingen bevat de wijziging twee maatregelen. De werkgever moet het loon maandelijks, giraal betalen zodat er meer zekerheid is dat de vreemdeling vrij over zijn loon kan beschikken en het toezicht op naleving van de juiste beloning effectiever kan plaatsvinden. En als een werkgever geen economische activiteit (meer) heeft kan een tewerkstellingsvergunning (twv) of gecombineerde vergunningen voor verblijf en arbeid (gvva) worden geweigerd. Hiermee wordt voorkomen dat een vreemdeling naar Nederland wordt gehaald door een werkgever terwijl deze niet in staat is om het loon te betalen.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35680?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx