Categorieën
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Wijziging van het Burgerlijk Wetboek om de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in de top van grote bedrijven evenwichtiger te maken

Dit wetsvoorstel wijzigt Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en vloeit voort uit één van de onderdelen van het SER-advies ‘Diversiteit in de top: tijd voor versnelling’. Diversiteit in het werknemersbestand kan bedrijven betere besluiten en bedrijfsresultaten opleveren. Grote naamloze en besloten vennootschappen worden verplicht om passende en ambitieuze streefcijfers te formuleren. Daarnaast moet de man-vrouw verhouding in de raad van commissarissen van beursvennootschappen groeien naar ten minste een derde van het aantal mannen en een derde van het aantal vrouwen.

Dit wetsvoorstel wijzigt Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en vloeit voort uit één van de onderdelen van het SER-advies ‘Diversiteit in de top: tijd voor versnelling’. Diversiteit in het werknemersbestand kan bedrijven betere besluiten en bedrijfsresultaten opleveren. Grote naamloze en besloten vennootschappen worden verplicht om passende en ambitieuze streefcijfers te formuleren. Daarnaast moet de man-vrouw verhouding in de raad van commissarissen van beursvennootschappen groeien naar ten minste een derde van het aantal mannen en een derde van het aantal vrouwen.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35628?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx