Categorieën
Justitie en Veiligheid

Strafbaarstelling gebruik persoonsgegevens voor intimiderende doeleinden

Doel van dit wetsvoorstel is het strafbaar stellen van het gebruik van persoonsgegevens voor intimiderende doeleinden. Het gaat hierbij om het zich verschaffen, verspreiden of anderszins ter beschikking stellen van identificerende persoonsgegevens van een ander of een derde met het oogmerk om die ander vrees aan te (laten) jagen, ernstige overlast aan te (laten) doen of ernstig te (laten) hinderen in hun dagelijks leven. Met dit wetsvoorstel wordt uitvoering gegeven aan de motie die de regering verzoekt om doxing strafbaar te stellen (Kamerstuk II 2020/21, 35564, nr. 13).

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Wat deed de Tweede Kamer?
150
aangenomen
0

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36171?

  • Voor 79%, 26
  • Tegen 21%, 7

Totaal aantal stemmen: 33

Abonneer op reacties
Abonneren op
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste eerst Oudste eerst
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
2
0
Neem deel aan het debatx