Categorieën
Justitie en Veiligheid

Wet verval bijzondere aanwijzingsbevoegdheden Openbaar Ministerie

In dit initiatiefswetsvoorstel stelt het lid Groothuizen voor om de bijzondere aanwijzingsbevoegdheid van de Minister aan het Openbaar Ministerie (OM) te schrappen. De Minister kan dan niet meer een aanwijzing geven tot opsporing, tot vervolging of tot niet-vervolging of met betrekking tot de wijze waarop het OM in een concrete strafzaak zijn bevoegdheden moet inzetten. Formeel ingrijpen door de Minister in een concrete strafzaak wordt zo onmogelijk gemaakt. Dit vereist een wijziging van de Wet op de Rechterlijke Organisatie.

In dit initiatiefswetsvoorstel stelt het lid Groothuizen voor om de bijzondere aanwijzingsbevoegdheid van de Minister aan het Openbaar Ministerie (OM) te schrappen. De Minister kan dan niet meer een aanwijzing geven tot opsporing, tot vervolging of tot niet-vervolging of met betrekking tot de wijze waarop het OM in een concrete strafzaak zijn bevoegdheden moet inzetten. Formeel ingrijpen door de Minister in een concrete strafzaak wordt zo onmogelijk gemaakt. Dit vereist een wijziging van de Wet op de Rechterlijke Organisatie.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35768?

  • Voor 0%, 0 stem(men)
  • Tegen 0%, 0 stem(men)

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg referend.app op sociale media.

Doneer aan Stichting referend.app!

Sluit je aan bij de beweging door lid te worden van de vereniging.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Geen aflevering missen van de podcast? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang notificaties via email.

Select list(s)*


Loading

0
Neem deel aan het debatx