Categorieën
Infrastructuur en Waterstaat

Wijziging van de Wet milieubeheer in verband met het circulair materialenplan en de verplichtingen bij afwijking daarvan

Het landelijk afvalbeheerplan (LAP) wordt steeds mee ingezet voor de bevordering van een circulaire economie. Dit wetsvoorstel draagt bij aan de bevordering daarvan door een aantal wijzigingen in titel 10.2 en de definities van de Wet milieubeheer. Het LAP krijgt de nieuwe naam circulair materialenplan (CMP). Tevens krijgt het bestuursorgaan, dat wil afwijken van het CMP, de wettelijke verplichting daarvan een afschrift aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat te sturen. Voor de minister is dit van belang in het kader van de beleidsvorming ten behoeve van de ontwikkeling van een circulaire economie.

Het landelijk afvalbeheerplan (LAP) wordt steeds mee ingezet voor de bevordering van een circulaire economie. Dit wetsvoorstel draagt bij aan de bevordering daarvan door een aantal wijzigingen in titel 10.2 en de definities van de Wet milieubeheer. Het LAP krijgt de nieuwe naam circulair materialenplan (CMP). Tevens krijgt het bestuursorgaan, dat wil afwijken van het CMP, de wettelijke verplichting daarvan een afschrift aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat te sturen. Voor de minister is dit van belang in het kader van de beleidsvorming ten behoeve van de ontwikkeling van een circulaire economie.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36565?

  • Voor 100%, 1
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 1

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx