Categorieën
Financiën

Het in 2024 niet afbouwen van de dubbele algemene heffingskorting in het referentieminimumloon

Dit wetsvoorstel is onderdeel van het pakket Belastingplan 2024. Voorgesteld wordt om de afbouw van de dubbele algemene heffingskorting (AHK) in het referentieminimumloon in 2024 te bevriezen op het niveau dat geldt per 1 juli 2023. De bevriezing heeft als doel een evenwichtige koopkrachtontwikkeling voor verschillende groepen Nederlandse huishoudens, met name uitkeringsgerechtigden, te waarborgen. Ook moet het een stijging van het aantal personen en kinderen in armoede in 2024 ten opzichte van 2023 voorkomen. De Algemene nabestaandenwet en de Participatiewet worden hiervoor gewijzigd.

Dit wetsvoorstel is onderdeel van het pakket Belastingplan 2024. Voorgesteld wordt om de afbouw van de dubbele algemene heffingskorting (AHK) in het referentieminimumloon in 2024 te bevriezen op het niveau dat geldt per 1 juli 2023. De bevriezing heeft als doel een evenwichtige koopkrachtontwikkeling voor verschillende groepen Nederlandse huishoudens, met name uitkeringsgerechtigden, te waarborgen. Ook moet het een stijging van het aantal personen en kinderen in armoede in 2024 ten opzichte van 2023 voorkomen. De Algemene nabestaandenwet en de Participatiewet worden hiervoor gewijzigd.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36430?

  • Voor 100%, 1
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 1

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx