Categorieën
Financiën

Wet opheffing geheimhoudingsplicht ten behoeve van de inspectie belastingen, toeslagen en douane

Het wetsvoorstel heeft tot doel een wettelijke grondslag te creëren voor de ontheffing van de geheimhouding om zo gegevens te verstrekken aan de Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD), door de directoraten-generaal Toeslagen of Douane. Het betreft hier dan gegevens waarop de geheimhoudingplicht, respectievelijk het beroepsgeheim van toepassing is. De Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en de Algemene Douanewet zullen hiertoe worden aangepast.

Het wetsvoorstel heeft tot doel een wettelijke grondslag te creëren voor de ontheffing van de geheimhouding om zo gegevens te verstrekken aan de Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD), door de directoraten-generaal Toeslagen of Douane. Het betreft hier dan gegevens waarop de geheimhoudingplicht, respectievelijk het beroepsgeheim van toepassing is. De Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en de Algemene Douanewet zullen hiertoe worden aangepast.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36324?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx