Categorieën
Financiën

Fiscale verzamelwet 2022

Voorstel voor enkele veranderingen in de fiscale wetgeving:• vrijstelling van het inhouden van dividendbelasting voor vennootschappen die landgoederen bezitten in de zin van de Natuurschoonwet 1928;• veranderingen in de Algemene douanewet (Adw),zoals een boete voor het niet aanmelden van goederen voor controle; • aanpassing van de afvalstoffenbelasting aan bepalingen in de Omgevingswet; • een nieuwe rentebepaling in de Invorderingswet 1990, zodat rente wordt vergoed op ten onrechte geheven antidumpingrechten;• het behoud van het fiscaal bodemrecht, in afwachting van verdere herziening van het faillissementsrecht; • het opnemen van een algemene antimisbruikmaatregel in de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB);• redactionele wijzigingen in twee wetten.

Voorstel voor enkele veranderingen in de fiscale wetgeving:• vrijstelling van het inhouden van dividendbelasting voor vennootschappen die landgoederen bezitten in de zin van de Natuurschoonwet 1928;• veranderingen in de Algemene douanewet (Adw),zoals een boete voor het niet aanmelden van goederen voor controle; • aanpassing van de afvalstoffenbelasting aan bepalingen in de Omgevingswet; • een nieuwe rentebepaling in de Invorderingswet 1990, zodat rente wordt vergoed op ten onrechte geheven antidumpingrechten;• het behoud van het fiscaal bodemrecht, in afwachting van verdere herziening van het faillissementsrecht; • het opnemen van een algemene antimisbruikmaatregel in de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB);• redactionele wijzigingen in twee wetten.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35708?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx