Categorieën
Financiën

Fiscale verzamelwet 2022

Voorstel voor enkele veranderingen in de fiscale wetgeving:• vrijstelling van het inhouden van dividendbelasting voor vennootschappen die landgoederen bezitten in de zin van de Natuurschoonwet 1928;• veranderingen in de Algemene douanewet (Adw),zoals een boete voor het niet aanmelden van goederen voor controle; • aanpassing van de afvalstoffenbelasting aan bepalingen in de Omgevingswet; • een nieuwe rentebepaling in de Invorderingswet 1990, zodat rente wordt vergoed op ten onrechte geheven antidumpingrechten;• het behoud van het fiscaal bodemrecht, in afwachting van verdere herziening van het faillissementsrecht; • het opnemen van een algemene antimisbruikmaatregel in de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB);• redactionele wijzigingen in twee wetten.

Voorstel voor enkele veranderingen in de fiscale wetgeving:• vrijstelling van het inhouden van dividendbelasting voor vennootschappen die landgoederen bezitten in de zin van de Natuurschoonwet 1928;• veranderingen in de Algemene douanewet (Adw),zoals een boete voor het niet aanmelden van goederen voor controle; • aanpassing van de afvalstoffenbelasting aan bepalingen in de Omgevingswet; • een nieuwe rentebepaling in de Invorderingswet 1990, zodat rente wordt vergoed op ten onrechte geheven antidumpingrechten;• het behoud van het fiscaal bodemrecht, in afwachting van verdere herziening van het faillissementsrecht; • het opnemen van een algemene antimisbruikmaatregel in de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB);• redactionele wijzigingen in twee wetten.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35708?

  • Voor 0%, 0 stem(men)
  • Tegen 0%, 0 stem(men)

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg referend.app op sociale media.

Doneer aan Stichting referend.app!

Sluit je aan bij de beweging door lid te worden van de vereniging.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Geen aflevering missen van de podcast? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang notificaties via email.

Select list(s)*


Loading

0
Neem deel aan het debatx