Categorieën
Binnenlandse Zaken

Initiatiefwetsvoorstel van de SP-leden Marijnissen en Temmink. Opnemen in de Grondwet van een bepaling betreffende het correctief referendum

Met de bekendmaking van de wet van 21 October 2023 (Stb. 2023, 360) is de eerste lezing van dit grondwetsvoorstel afgerond. De Grondwet schrijft voor dat na de bekendmaking van een dergelijke verklaringswet – en ontbinding van de Tweede Kamer – een tweede lezing van het grondwetsvoorstel plaatsvindt. 36468 is die tweede lezing.Initiatiefnemers willen bereiken dat mensen een referendum kunnen organiseren over besluiten die door de Tweede en Eerste Kamer zijn aangenomen. Voor de invoering van een correctief referendum moet de Grondwet worden aangepast.

Met de bekendmaking van de wet van 21 October 2023 (Stb. 2023, 360) is de eerste lezing van dit grondwetsvoorstel afgerond. De Grondwet schrijft voor dat na de bekendmaking van een dergelijke verklaringswet – en ontbinding van de Tweede Kamer – een tweede lezing van het grondwetsvoorstel plaatsvindt. 36468 is die tweede lezing.Initiatiefnemers willen bereiken dat mensen een referendum kunnen organiseren over besluiten die door de Tweede en Eerste Kamer zijn aangenomen. Voor de invoering van een correctief referendum moet de Grondwet worden aangepast.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36468?

  • Voor 100%, 9
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 9

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx