Categorieën
Binnenlandse Zaken

Wijziging van de Wet op de huurtoeslag (vereenvoudiging van de huurtoeslag)

Dit wetsvoorstel stelt wijzigingen voor in de Wet op de huurtoeslag. De Wet op de huurtoeslag wordt vereenvoudigd, zodat mensen beter begrijpen waar ze aan toe zijn, minder gegevens hoeven aan te leveren en de uitvoering simpeler wordt. De volgende veranderingen worden aangekondigd:- Afschaffen van de maximum huurgrenzen als voorwaarde voor het ontvangen van huurtoeslag. Hiermee wordt het bereik van de huurtoeslag verbreed en worden meer huurders met een laag inkomen maar te hoge huur geholpen bij de betaalbaarheid van hun woonlasten.- Het afschaffen van subsidiëring van servicekosten. De kale huurprijs wordt bepalend. – Verlagen van de jongerenleeftijdsgrens om voor volledige huurtoeslag in aanmerking te komen van 23 jaar naar 21 jaar.

Dit wetsvoorstel stelt wijzigingen voor in de Wet op de huurtoeslag. De Wet op de huurtoeslag wordt vereenvoudigd, zodat mensen beter begrijpen waar ze aan toe zijn, minder gegevens hoeven aan te leveren en de uitvoering simpeler wordt. De volgende veranderingen worden aangekondigd:- Afschaffen van de maximum huurgrenzen als voorwaarde voor het ontvangen van huurtoeslag. Hiermee wordt het bereik van de huurtoeslag verbreed en worden meer huurders met een laag inkomen maar te hoge huur geholpen bij de betaalbaarheid van hun woonlasten.- Het afschaffen van subsidiëring van servicekosten. De kale huurprijs wordt bepalend. – Verlagen van de jongerenleeftijdsgrens om voor volledige huurtoeslag in aanmerking te komen van 23 jaar naar 21 jaar.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 36311?

  • Voor 0%, 0
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 0

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx