Categorieën
Nieuws

#2 CORRECTIEF REFERENDUM met Robert Valentine – referend.app

Binnenkort wordt er in de Tweede Kamer gestemd over het correctief referendum. Een no-brainer, zou je zeggen. Maar is een referendum in deze vorm wel nuttig of zou het slechts een pyrrusoverwinning betreffen?

Binnenkort wordt er in de Tweede Kamer gestemd over het correctief referendum. Een no-brainer, zou je zeggen. Maar is een referendum in deze vorm wel nuttig of zou het slechts een pyrrusoverwinning betreffen?

35729: Initiatiefwetsvoorstel van het lid Van Raak houdende verandering in de Grondwet, strekkende tot opneming van bepalingen inzake het correctief referendum

Met de bekendmaking van de wet van 1 februari 2021 (Stb. 2021, 58) is de eerste lezing van dit grondwetsvoorstel afgerond. De Grondwet schrijft voor dat na de bekendmaking van een dergelijke verklaringswet – en ontbinding van de Tweede Kamer – een tweede lezing van het grondwetsvoorstel plaatsvindt. Om die tweede lezing in gang te zetten dient Van Raak (SP) nu opnieuw een initiatiefwetsvoorstel in waarin hij voorstelt de Grondwet zodanig te wijzigen dat het houden van een correctief referendum mogelijk wordt. De Tweede Kamer die gevormd wordt na de verkiezingen van maart 2021 kan dit voorstel in tweede lezing dan in behandeling nemen. Van Raak verwijst in zijn onderbouwing van het voorstel ook naar het rapport ‘Lage drempels, hoge dijken’ van de Staatscommissie parlementair stelsel (Commissie Remkes) waarin ook wordt geadviseerd het correctief referendum mogelijk te maken.

Klik hier voor meer informatie over dit wetsvoorstel.

Ben je voor of tegen wetsvoorstel 35729?

  • Voor 50%, 2 stem(men)
  • Tegen 50%, 2 stem(men)

Totaal aantal stemmen: 4


❤️ Steun referend.app! ❤️

💰 Doneer! 💲

🤝 Word lid! 💪

Meld je aan, doe mee en laat je stem gelden, altijd!
Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg referend.app op sociale media.

Doneer aan Stichting referend.app!

Sluit je aan bij de beweging door lid te worden van de vereniging.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Geen aflevering missen van de podcast? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang notificaties via email.

Select list(s)*


Loading

0
Neem deel aan het debatx