Categorieën
Justitie en Veiligheid

ECHTE TATA’S met Anis Benhayyoun – referend.app #13

Wat is een echte Nederlander? Wat maakt Nederland tot Nederland? Kan immigratie, met alle sociale voorzieningen die Nederland biedt, onveranderd worden voortgezet, zonder dat daardoor de Nederlandse maatschappij ontwricht? Of mag er meer verwacht worden van de immigrant, zodat deze zijn eigenwaarde en motivatie behoudt en zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij?

Wat is een echte Nederlander? Wat maakt Nederland tot Nederland? Kan immigratie, met alle sociale voorzieningen die Nederland biedt, onveranderd worden voortgezet, zonder dat daardoor de Nederlandse maatschappij ontwricht? Of mag er meer verwacht worden van de immigrant, zodat deze zijn eigenwaarde en motivatie behoudt en zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij?

Klik hier voor meer informatie over dit initiatief.

Ben je voor of tegen initiatief RA-I00002?

  • Voor 50%, 1
  • Tegen 50%, 1

Totaal aantal stemmen: 2

RA-I00002: Perverse prikkels immigratiebeleid

Aanpassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap 1982.

Het doel van het initiatief is om perverse prikkels uit het desastreuze immigratiebeleid te verwijderen en positieve prikkels te introduceren. Dit is ter bevordering van de leefbaarheid in de samenleving, de eigenwaarde van de immigranten en de tolerantie van de Nederlander ten opzichte van de nieuwkomers. De voorgestelde regels stimuleren immigranten om op eigen benen te staan, beter te integreren in de maatschappij en waarde te creeeren voor Nederland.

– Zo snel mogelijk, liefst direct na immigratie aan het werk met verblijfs- en werkvergunning.

– Geen recht op sociale voorzieningen en geen stemrecht tot er 30 jaar een equivalent van minimaal 80% van voltijd is gewerkt en belasting is betaald.

– Pas daarna Nederlanderschap, mits men niet in aanraking is geweest met justitie in verband met herhaaldelijke criminaliteit of ernstige misdrijven.

– Als positieve stimulans, de mogelijkheid om voor 2 jaar een bepaald bedrag van de staat te kunnen lenen, waardoor minderbedeelden de ruimte krijgen om hun leven in Nederland op gang te krijgen.

– Als bonus, mogelijk een extra tegemoetkoming van bv. 50% van de lening na 10 jaar, mits men niet in aanraking is geweest met justitie in verband met herhaaldelijke criminaliteit of ernstige misdrijven.

Abonneer op reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
0
Neem deel aan het debatx