Categorieën
Financiën

SCHEIDING VAN GELD EN STAAT met Anis Benhayyoun – referend.app #12

Waarom bepaalt de overheid wat wij als geld gebruiken? Waarom en hoe manipuleren centrale banken de economie? En wat zijn de gevolgen van deze gang van zaken en hoe zou het anders kunnen? Anis stelt de Muntwet 2002 aan de kaak in dit eerste Initiatief op referend.app!

Waarom bepaalt de overheid wat wij als geld gebruiken? Waarom en hoe manipuleren centrale banken de economie? En wat zijn de gevolgen van deze gang van zaken en hoe zou het anders kunnen? Anis stelt de Muntwet 2002 aan de kaak in dit eerste Initiatief op referend.app!

Klik hier voor meer informatie over dit initiatief.

Ben je voor of tegen initiatief RA-I00001?

  • Voor 100%, 13
  • Tegen 0%, 0

Totaal aantal stemmen: 13

RA-I00001: Scheiding van geld en staat

Aanpassing van de Muntwet 2002.

Het doel van het initiatief is om de Nederlander ruimte te bieden als het aankomt op het kiezen van het betaalmiddel. Momenteel bepaalt de wet dat de Euro het wettig betaalmiddel is, met onder andere het gevolg dat belasting in Euro’s dient te worden voldaan. De vrijheid om te kiezen welk betaalmiddel gebruikt wordt is essentieel om als burger invloed te kunnen uitoefenen op monetair (wan)beleid van de verantwoordelijke instanties.

– De bepaling die stelt dat de Euro wettig betaalmiddel is schrappen.

Abonneer op reacties
Abonneren op
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste eerst Oudste eerst
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Terug
Home
De Macht
Wetsvoorstellen
Initiatieven
Het Volk
2
0
Neem deel aan het debatx